De 15 farligste ord i Wordfeud (2 bogstaver)

Her finder du de 15 farligste ord i Wordfeud. Nu er det ikke ord som “NAZI” eller “MØGSO”, der godt kan ophidse visse befolkningsgrupper, vi tænker på. Det er de ord, som det er lettest for modstanderen af bygge videre på, og på denne side er det kun ord på 2 bogstaver, det handler om.

Vi vægter ordenes farlighed efter point. Pointene gives for summen af antallet af bogstaver, der kan anbringes foran og bagefter ordet og danne et gyldigt ord med 3 bogstaver, som man så kan bygge videre på i en anden retning. Det bogstav, man hægter på, kaldes i øvrigt for en “krog”, hvad købere af bogen: “Vind i Wordfeud” godt vidste i forvejen, og du kan selv finde de konkrete tal i “Krogtabellen

I toppen finder vi “AR” “EN” og “IS” med 19 point, herefter kommer “AG” med 17 point og “AL” med 16 point.  Med 15 point finder vi “OS”, “RO”, “ÆR” og “ÅR” og med 14 point findes der “AS”, “BO”, “HA”, IL”, “LU” og “UR”.

Tager vi “AR” som eksempel, så får det 10 point foran for bogstaverne “BFHKNPRSVZ” og 9 point bagved for bogstaverne ”ADGKMPSTV”. Så det er med andre ord ikke et ord, man anbringer midt på brættet med god plads omkring, da modstanderen så kan skrive næsten alle ordene i Wordfeud i den anden retning. Læg mærke til, at det kun er bogstaverne i  ”EIJLORUXÆØÅ”, der ikke kan bruges i den ene eller anden ende af “AR”.

Hvad så med de mest ufarlige ord i Wordfeud. Det er selvfølgelig forkortelserne med to konsonanter, der er de sikreste at anbringe; de fleste af dem får 0 point i farlighed. Du kan også se artiklen “Lås op for låste felter” for at se mere om mulighederne for at danne lange ord med disse ord.

Der er dog nogle detaljer omkring ufarlige ord:

  • “IH” er totalt ufarligt, da det får 0 point, til trods for at det indeholder en vokal
  • “DL”, “HH”, “HM”, “KG”, “LP”, “PC”, “TB” og “TF” får 1 point
  • “PR” får 2 point

Ser vi i stedet på farligheden bagved og foran separat, så får vi en helt anden liste.

De fem mest farlige med hensyn til bogstaver bagved er “LU” med 13 point og “DU”, “TI”; “BO” og “HA” med 12 point. De fem mest farlige med hensyn til bogstaver foran er “IS” med 16 point, “EN” med 15 point, “AG” med 14 point, “OS” med 13 point og “ÅR” med 12 point.

I disse beregninger har vi ikke taget hensyn til, at alle bogstaver ikke er lige sandsynlige, men det arbejder vi på, og så skriver vi nok også om det. Vi arbejder også på en tilsvarende artikel omkring ord på 3 bogstaver.