Hvilke ord giver flest point?

Her en liste over, hvilke ord af en given længde, der giver flest point. Vi har sorteret ord fra, der ikke kan laves på grund af manglende bogstaver; f.eks. “jazzmusikerens” og så videre. Man kan selvfølgelig godt lave nogle af disse ord alligevel, hvis man bruger en joker, men det giver jo så ikke point for jokeren, og så falder ideen ligesom til jorden.

Her oversigten med kommentarer efter tabellen:

Statistik til Wordfeud. Hvilke ord giver flest point i Wordfeud. Wordfeud Pointslugere. Point i Worfeud

Ser vi nu på, hvor mange point man får for ord af en given længde, så ser man en klar sammenhæng. Se næste tabel. Konklusionen er selvfølgelig, at de korte ord giver flere point pr. bogstav, og skal man have relativt mange point for lange ord, så er det væsentligt, at disse skrives igennem bonusfelterne, da men eller får for lidt for sine bogstaver.

Wordfeud Statistik. Tabel over relativ antal point ved forskellige ordlængder. Wordfeud Pointslugere opdelt i ordlængder. statistik wordfeud

Ser man på et typisk spil mellem gode spillere, så ligger score omkring 450 point for de i gennemsnit 52 brikker, hver spiller får; det vil sige, man skal ligge på et gennemsnit omkring 9 point pr. bogstav. Lad os nu antage, at du skriver det bedste ord på 6 bogstaver i en given situation; det giver dig så 27 point uden bonus svarende til 4.50 pr. bogstav. Så selv hvis du får et DW felt med i købet, så kommer du kun lige op på gennemsnittet. Havde du i stedet, med de samme 6 bogstaver, skrevet det bedste ord på 2 bogstaver 3 gange, så havde du fået 36 point eller 6.00 pr. bogstav. Det er værd at tænke over.