Ordlister

Der findes allerede en lang række ordlister af forskellig kvalitet på nettet; nogen ordlister har endda ordet  ”WC” med, selv om bogstavet “W” ikke er med i Wordfeud på dansk. Vores ordlister er imidlertid de korrekte ordlister. Du kan ikke finde et ord, der ikke virker, og der findes ikke flere end dem her. Så er det sagt.

Vi har også de korrekte ordlister for 4 og 5 bogstaver, men de er dels for store til at blive offentliggjort; dels skal det ikke tage overhånd. Hvis du vil se vores holdning omkring ordlister, så læs dette Indlæg om Ordlister

Hvis du vil vide, hvad ordene betyder, i stedet for bare at score pointene, så se på siden “Og hvad betyder det ord så” og “Dagens Wordfeud ord“. Hvis du forstår, hvad ordene betyder, bliver din hjerne også bedre til at bruge ordene. Du vil opdage, at ordene ikke altid betyder det, du troede, og at der er flere ord end du troede. Til de statistisk interesserede, så er der over 400.000 ord i dansk retskrivning, men til alt held er det kun cirka 345.000 af dem, der er med i Wordfeud. Et normalt ordforråd antages at være omkring 50-60.000 ord, så der er mulighed for at udvide sin kapacitet en del ved at spille Wordfeud.

Ord med 2 bogstaver

Ord med 3 bogstaver

Korte ord med “C”, “X” og “Z”

Hvis du hellere vil have et bogstav ad gangen: Korte ord med C, Korte ord med X, Korte ord med Z

På siden “Kategorier af korte ord” kan du se et forsøg på at opdele de korte ord i kategorier. Endelig er der siden “Lås op for låste felter“, hvor du kan se, hvordan man skriver videre til højre og venstre for forkortelser som for eksempel “PC” og “CV”.

Vi har, som du ser, en liste over korte ord med “C”, “X” og “Z”, men ikke de lange ord med disse bogstaver, som ellers er meget populære på nettet. Som du vil se i vore Strategiartikler og i bogen “Vind i Wordfeud“, er disse ordlister kraftigt overvurderede i forhold til listerne med 2 bogstaver og 3 bogstaver; det er disse to lister du skal fokusere på at lære så godt som muligt, da ordene bruges igen og igen. Der er også lige det problem, at der næsten er 700 ord med 7 bogstaver, der indeholder et “C”, så du kan lige så godt lade være med at samle.

Du har altså kun 4 af de “svære” bogstaver i et spil; mens du har 100 af de andre. 99 gange ud af 100 ender du alligevel med at skrive: “PC” “CD” “SEX” “SAX” “EX” “FX” ”FEZ” “ZAR” “ZEN”, og de står jo allerede i vores lister. Så, nu kan du allerede alle vigtige ord med “C”, “X” og “Z”.

Hvis du vil vide mere om kriterierne for om et ord er gyldigt eller ugyldigt, så kan du læse artiklen om Wordfeud-ordbogen. Hvis du vil kende de præcise regler for forkortelser, som er gyldige, så kan du læse indlægget: Forkortelser i Wordfeud.

Endelig: Hvis du vil vide om et ord er gyldigt eller ikke gyldigt i Wordfeud, så skriv det ind i søgefeltet øverst, så får du et korrekt svar. Til forskel fra Retskrivningsordbogen, så kan vores søgning også finde svar på samtlige endelser og til forskel fra alle andre søgesider på nettet, så er vores en søgning i den korrekte ordbog til Wordfeud.