Ønsker til næste version af Wordfeud

Alle programmer har jo som bekendt mangler og Wordfeud er ingen undtagelse. Her på siden kan du komme med forslag til, hvad den næste version af Wordfeud skal indeholde. På vores egen liste står der:

 • Mulighed for at spille med forskellige tidsgrænser for hvert træk (fra 10 minutter til 72 timer)
 • Mulighed for at spille med indbygget “skakur”; så hver spiller har samme tidsforbrug (fra for eksempel 30 minutter til 6 timer for et helt spil)
 • Mulighed for at at se statistik over egne spil og eventuelt modstanderens spil
 • Mulighed for at spille med modstandere af en bestemt spillestyrke

Har du flere, så skriv dem på herunder. Vi samler sammen og sender til forslagslisten til Hr. Bertheussen

Bemærk. For at undgå “spam” skal din kommentar godkendes. Det kan derfor godt tage lidt tid inden du kan se din kommentar på siden.

29 tanker om "Ønsker til næste version af Wordfeud"

 1. På det seneste blokerer siden, når jeg har spillet det sidste afgørende træk. Alt låser og man bliver smidt ud på forsiden og nu er afsluttede spil, hvor den ene eller begge spillere har skrevet i chatfeltet begyndt at komme frem igen og der bliver flere og flere. Nogen der kender problemet?

  • Der er kommet en ny version af Wordfeud til iOS. Jeg har også haft problemet og håber at den nye version løser det.

 2. Mangler det gode ord orlog, orlogen, der omhandler flådefartøjer/krigsskibe.

  Ligeledes ordet cox, en styrmand på en robåd, f.eks. en otter.

  Derudover mangler der helt klart et w – wire, wc, wok, steward, stewardesse, wing, walisisk, cowboy, squaw, waders og mange flere gode ord med w.

  Drenge, pige og stednavne, NEJ tak.

  • “ORLOG” er ikke et selvstændigt ord; det bruges kun i forbindelse med et andet navneord: “ORLOGSGAST”, “ORLOGSFARTØJ”.

   “COX”. Her har man valgt at bruge det danske “STYRMAND” i stedet for.

   “W” er ikke med, da det ville give en skæv balance i forhold til de øvrige bogstaver, når der kun er omkring 100 bogstaver til rådighed; det samme gælder for “Q”.

   Drenge, pige og stednavne er IKKE gyldige i Wordfeud, men da ord kan have flere betydninger, så er der alligevel nogle af disse, der virker; dog ikke som egennavne. Se under “Gyldige Stednavne” og “Gyldige Egennavne” her på siden.

 3. Hej. En overgang kunne jeg se i nogle afsluttede spil hvor mange point jeg havde vundet/tabt og ny rating. Det kan jeg ikke mere. Er det noget jeg skal rette i indstillinger ??
  Vh Birgit

  • Det har ikke noget med opsætning at gøre. Jeg får også til tider informationer om min nye rating, men ikke hver gang.

 4. Hvorfor godtages ‘soy’ og ‘soya’ ikke? Vi Danskere har jo da brugt ‘Soya’ i vores brune sovs i over 50 år, så det burde da være tilladt,…

 5. Det kunne være godt hvis det var ord fra den danske ord bog der kunne bruges i dette spil. For mig virker det ikke som at det er sprogkyndige der sætter ordlisterne. Det virker lidt amatøragtighed.

  • Det er Dansk Sprognævn der fastsætter, hvad der er “korrekt skriftligt dansk”, og det er i høj grad sprogkyndige folk, der er ansat der. Den gældende ordbog er 2001-udgaven af “Dansk Retskrivningsordbog”, så Wordfeud bruger sådan set den samme ordbog, som du ville blive bedømt efter, hvis du skulle aflevere en dansk stil til eksamen i skolen.

   Den eneste forskel er, at Wordfeud har fjernet en del af ordene, som du kan se på siden: Wordfeud-ordbogen:

   http://www.feudmaster.dk/skema/wordfeud-ordbogen/

   Jeg er enig i, at der er en del “mærkelige” ord, og at der er en del almindelige ord, der ikke kan bruges, men så må man bare sige: Prøv selv at lave en ordbog over de 350.000-1.000.000 ord der benyttes i dansk; uden at det giver anledning til diskussion; det er ikke så nemt.

 6. Jeg mangler datidsform af udsagnsordet at PIVE: pev. Ikke at forveksle med datidsform af at PIBE, som jo er peb. Spillet godtager ikke førstnævnte.

  • PIVE er ikke et “rigtigt” ord, men en “talesprogsefterlignende skrivemåde”, så ingen af formerne er godkendt i Wordfeud.

 7. Kunne godt tænke mig et randombræt hvor fx de 5 x 5 midterfelter var friholdt for pointfelter. Så kunne man bruge de første træk til “at placere sig”, og resten af gamet på et bræt med en tættere (og sjovere) placering af de farvede felter.

  • Det er vi helt enige i, her på redaktionen. Vi ser også til tider spil afgjort i første træk, fordi der ligger en stak grimme felter i linje med stjernen, og det er jo lidt kedeligt at have tabt et spil uden at have lagt noget som helst ned.

 8. Undrer mig virkelig over, at jazz er med på ordlisten, når der kun er et z med i spillet.

  • Man kan godt skrive “JAZZ”, hvis man bruger en af jokerne/en de blanke til det andet “Z”. Har faktisk selv mødt “JAZZ” i et spil, hvor det sidste “Z” bragte ordet ind i et TW-felt og derved gav 42 point.

 9. ..at ord med enkelte bogstaver tæller (i,ø,å). Så er der osse flere muligheder for at lave dobbeltord.

 10. Hej
  Synes der mangler lidt opdateringer, der er en del ord/forkortelser som anvendes ofte, men som man ikke kan skrive.
  Eks: ca, km og bz (den kunne man skrive engang)
  Der er vist flere, men det er hvad jeg lige kunne komme på :-)

  • Hej Daniella

   Reglerne for forkortelser er beskrevet her:

   http://www.feudmaster.dk/2012/05/12/forkortelser-i-wordfeud/

   “BZ” var “lovligt” efter den gamle ordbog, men ikke efter den nye, da det staves med store bogstaver. “CA” og “KM” kræver et punktum ifølge Dansk Retskrivning.

   Man skal på den anden side også være glad for at ikke alle forkortelser er tilladt, så kunne du nemlig skrive næsten hvad som helst. :-)

 11. Har spillet lidt “ordkamp”, der er et wf lignende spil til pc. Og det er rigtig fint i dette spil, at man får at vide hvilke ord der ikke godkendes. Det er også sjovt at man løbende får en rating, dvs efter hver eneste spil bliver indsatsen belønnet ( eller trukket ned). Ordkamp har også statistik og tæller ord med alle bogstaver. wf kunne blive endnu sjovere ved at tage dette med. Mvh Mette

  • Det forslag støtter jeg klart op om! Det kunne være en klar forbedring af programmet, hvis man kan spille op til 4 personer på et board.

   Derudover mangler jeg muligheden for at kunne logge ud af wordfeud. Min mand og jeg spiller begge, men vi har kun en pad. Her ville det være rart, hvis man kunne logge af med den ene konto og på med den anden!

 12. hej …
  jeg kunne godt tænke mig at man kunne skrive flere navne på …pige og drenge navne ..og bruge alle bogstaver på engang på kryds og tværs mens man har sin runde …så man få flere point . i love it dette spil her …pernille

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>