Wordfeud-programmet

Her en kort gennemgang af Wordfeud-programmets forskellige funktioner. Gennemgangen gælder for iPhone/iPad-udgaven, og der er en vis forskel i forhold til  Android- og Windows Phone-udgaverne

Hovedskærm

Wordfeud for begyndere. Oversigtsskærm

Figur: Hovedskærm i Wordfeud

Når du har et eller flere spil i gang, viser hovedskærmen øverst de spil, hvor det er din tur og længere nede de spil, hvor det er din modstanders tur; i ovenstående er det ikke din modstanders tur i alle spillene.

Du kan se, hvornår spillet blev startet og du kan se, hvad du sidst har spillet, og hvor mange point, du fik. Til højre står de antal sekunder, minutter eller timer siden der sidst var aktivitet i det enkelte spil. Vi har slettet de enkelte spillere af diskretionshensyn.

På hovedskærmen har du valget mellem

Wordfeud for begyndere. Settings knap som  giver dig adgang til “Settings”, hvor du  kan ændre din profil med billede password m.m. Endvidere er der en link til reglerne for Wordfeud.

Wordfeud for begyndere. Nyt spil knap  som beder om at starte et nyt spil. Du kan kun have 30 spil kørende samtidigt. Har du allerede 30 spil i gang, og beder om at starte et nyt spil, får du besked om at vente, til du har afsluttet et af dine spil.

Start spil-skærm

Wordfeud for begyndere. Nyt spil oversigt

Figur: Start nyt spil

På siden kan du vælge “Dictionary”; dvs. hvilken ordbog, der skal bruges. Du kan vælge mellem standard “Board” og “Random Board” (Se side XXX) og så kan du endelig vælge hvem du vil spille mod. Det kan være en, som du har markeret som ven (“Friend”), en som du har i kontaktlisten på din mobil “Contact”, en tilfældig spiller “Random Opponent” eller en Wordfeud-spiller, som du kender E-mail eller brugernavn på.

Spilskærm

Wordfeud for begyndere. Spilleskærm

Figur: Spilskærm

Når du kommer ind på selve spilskærmen, har du øverst i højre hjørne en “Chat”-knap, hvor du kan chatte med din modstander.

Knappen “Back” i venstre hjørne sender dig tilbage til spiloversigten.

I bunden har du mulighed for at trykke “Pass”, som svarer til Pas. Du springes over, og det er din modstanders tur.

Du kan trykke “Shuffle”, som ændrer rækkefølgen af de bogstaver du har i din “bogstavholder”. Det kan hjælpe dig til at lave nye tankebaner og måske herved finde ORDET.

“Menu” giver dig adgang til tre underpunkter:

“Swap Tiles” som betyder “Byt Bogstaver”. Lidt underligt, at man har anbragt den her, da den klart hører hjemme på hovedskærmen. Swap Tiles giver dig mulighed for at bytte et antal bogstaver fra din “bogstavholder” med bogstaver fra “posen”.

“Resign” bruger du til at opgive. Den kommer du nok ikke til at bruge så meget, da du jo har fundet denne hjemmeside, men den er der for en sikkerheds skyld, hvis du nu skulle være rigtig uheldig.

“Add-to-Friend List” lægger den nuværende modstander ind på din liste over “venner”, så du nemt kan spille med vedkommende i fremtiden.

Funktionsmåde

Wordfeud-serveren styrer alle spillene. Hvis Wordfeud-serveren går ned, eller der opstår netværksproblemer i dens omegn, så kan man ikke spille Wordfeud.

Det er også Wordfeud-serveren, der slår op i ordbogen, afgør om ordet er gyldigt, beregner point, tildeler point til spillerne og afgør om spillet er færdigt. Endelig er det Wordfeud-serveren, der bestemmer, hvem du spiller med, hvis du har valgt en tilfældig modstander.

Wordfeud checker automatisk, om der er sket noget i dine spil ca. en gang i minuttet. Du kan sætte Wordfeud op til at give akustisk signal eller flash på din skærm i dit operativsystem, når det er din tur.

Ordbøger

Indtil 16. januar 2012 benyttedes ordlisten fra Svensk-Skånsk Linux User Group (SSLUG), som er en Open Source liste. Nu er det Dansk Retskrivningsordbog version 2001, der anvendes. Der er kommet en nyere udgave: Dansk Retskrivningsordbog 2012, men den forventes først færdig til brug i Wordfeud i Foråret 2013. Du kan slå op i den korrekte Wordfeud-ordbog øverst på alle side på FeudMaster.dk (det er i al beskedenhed det eneste sted på nettet, hvor denne ordbog ligger tilgængeligt; de andre sider,  der påstår det samme, kører med en forkert ordbog, hvad du nemt kan forvisse dig om.

God opførsel i Wordfeud

Udover ikke at bruge snydeprogrammer, er det også god skik at opgive et spil, hvis du anser det for tabt. Det er ikke så god skik bare at vente på, at man taber på tid efter 72 timer.

Skriv pænt i chatten og slut af med et “TFS”= “tak for spillet”.

Scorer din modstander en “BINGO”, så skriv da lige “Tillykke med de 40″, “Heldige asen” eller lignende i chatten, selv om du slet ikke bryder dig om, at andre mennesker laver “BINGO”. Du kan til gengæld uden problemer bagefter afreagere ved at skrive “DUMME”, “SVIN” , “JEG”,  “HADER” , “DIG”, “OG”, “HELE” “DIN”, “FAMILIE” i rækkefølge i selve Wordfeud, hvis du har de rigtige bogstaver, og du kan få det til at passe. Det vil ikke blive taget ilde op. En lang række af de mest effektive bandeord i det danske sprog er desværre på engelsk, så hvis du vil bruge dem, skal du vælge “English” i  “Dictionary”.