Bingoer i Wordfeud

Så du vil gerne lave en Bingo?

Få ting i Wordfeud giver større glæde end at lave en Bingo. Man ser for sig, hvordan modstanderen bider ukontrolleret i en bordplade og bagefter skriger “Hvorfor mig. Hvorfor mig” og tilfredsstillelsen er enorm. Men hvad skal man gøre for at lave en Bingo, altså ud over at være svineheldig?

Det vigtigste er simpelthen at samle på “gode” bogstaver. “Gode” bogstaver er dem, der indgår i mange ord, og som du sikkert allerede har gættet, så er det også de bogstaver, der giver få point, men kan man anbringe en Bingo med 7 af de “gode” bogstaver, så får du jo 7 point plus bonuser plus bingobonus 40 point; ialt minimum 60 point; dvs. 8 point pr. bogstav, så det er en god forretning. Lad os nu se, hvad det er for nogen bogstaver, der er velegnede til at lave Bingo med:

Bingo 7

Bingo 7 er den bingo, du kan lave, når du starter spillet; den hedder pudsigt nok Bingo 7 fordi den består af 7 bogstaver. Når det første ord er lagt, kan du herefter kun lave Bingo 8, da du jo skal have forbindelse til og bruge en af de tidligere lagte brikker.

Vi har beregnet i vores simulator, at sandsynligheden for at du kan lave en Bingo 7 uden joker fra starten af spillet er ca. 3.4%. Har du en joker stiger tallet, men den simulation kører stadig. Har du endelig to jokere, har du rigtig gode chancer for at lave en Bingo, og du bør klart spille efter en Bingo og gemme jokerne til det.

Her en liste over, hvor ofte de enkelte bogstaver indgår i en Bingo 7 (Q og W er med for fuldstændighedens skyld).

Wordfeud bingo. Bingo 7 tabel

Du kan selv se i tabellen, at “E”, “R”, “S” og “N” er vigtige at have, fordi de indgår i mange ord; det er jo selvfølgelig også derfor, de kun giver 1 point. Der findes forskellige yndlingsbogstaver, som forskellige spillere foretrækker i forbindelse med at lave Bingo. Du kan f.eks. vælge bogstaverne i “STRANDE”, “TINDERS” eller “LATINERS”, da de er nemme at huske.

Bingo 8

Her en liste over, hvor ofte de enkelte bogstaver indgår i en Bingo 7 (Q og W er medtaget for fuldstændighedens skyld)

Wordfeud bingo. Bingo 8 tabel

Som du kan se, stiger procenten fra Bingo7 til Bingo8 for blandt andet bogstaverne i “ERNST”, mens den falder for bogstaverne i “ADI”. Det er fordi der er relativt flere ord med endelser “EN”/”ET”, “NE”, NES”, “ENS” og “ERS” i ord med otte bogstaver. Hver gang du har et navneord som f.eks. “HAJ”, har du også disse endelser: “HAJEN”, “HAJERS”, “HAJENS”, “HAJERNE” og “HAJERNES”.

I nogle ganske få tilfælde, skal du vælge ikke at lave en Bingo, selvom du kan. Du må vurdere, i hvor høj grad din Bingo åbner brættet. Hvis den giver din modstander mulighed for at skrive et kort ord gennem både DW og TW på een gang og let forbinde til din Bingo med bogstaverne, som er i “ERNST”, så kan det være en dårlig ide at lave Bingoen, da du lukker op for 60-90 mulige point til modstanderen. Vurder nøje, hvilke åbninger du laver, før du anbringer Bingoen.