Retskrivningsordbogen 2012

9. november var R-dag: Retskrivningsordbogen 2012 udkom. I dette indlæg kan du læse om, hvad det betyder for dig og din Wordfeud.

Det første spørgsmål er: “Hvornår gælder den så i Wordfeud”?. Så vidt vi kan vurdere, bliver Wordfeud tidligst opdateret i Foråret 2013. Retskrivningsordbogen er ganske vist udkommet fysisk, men den elektroniske udgave ventes først færdig i Foråret 2013. Når den elektroniske udgave udkommer, så står der stadig to ubesvarede spørgsmål tilbage. For det første, om Wordfeud vælger at skifte til den nye ordbog, og for det andet, hvor lang tid det vil tage at lave skiftet i praksis. Der er lidt udfordringer i forhold til de to spørgsmål, da det nuværende kriterium for valg af forkortelser vil medføre mange nye forkortelser; måske for mange i forhold til spillets dynamik.

Hvad er der så af nyt i den nye ordbog? Det kan du læse mere om i artilen: ”Nye ord i Retskrivningsordbogen 2012“, som vi løbende opdaterer. Der er omkring 4.500 nye ord i ordbogen, og en lang række er inspireret af vort daglige sprog, således som det høres i 2012.

Der er naturligvis også en række ord, der er udgået. Det kan du læse om i denne artikel: “Hedengangne ord i Retskrivningsordbogen 2012“.

Wordfeud bruger Dansk Restkrivningsordbog

Online søgningen på Retskrivningsordbogen 2012 er flyttet til adressen: www.dsn.dk. Den gamle søgning på www.retskrivning.dk er lukket; det vil sige, du kan ikke slå et gyldigt Wordfeud-ord op mere. Det er kun på vores søgning øverst på siden, at du kan få afgjort om et givent ord er gyldigt i Wordfeud.

Appen: Retskrivningsordbogen er fjernet fra alle Appstores den 10. november 2012. Appen udkommer formentlig først i en ny udgave i løbet af Foråret 2013.

Hvad mener andre så om den nye ordbog. Det kan ud læse om i vores Presse, Blog og Debat om Retskrivningsordbogen 2012.

Har du kommentarer til den nye ordbog, så skriv dem på herunder. P.S. Kommentarer skal godkendes, før de vises.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>