Nyt om Worfeud 11. november 2012

9. november var R-dag: Retskrivningsordbogen 2012 udkom. Godt koordineret i forhold til Bogmessen i København i øvrigt. Vi ved ikke om Wordfeud også har tænkt sig at skifte, og i bekræftende fald hvor hurtigt; men her lidt om, hvad du kan vente: “Nye ord i Retskrivningsordbogen 2012“. Online søgningen på Retskrivningsordbogen 2012 virker nu på adressen www.dsn.dk. Den gamle søgning på www.retskrivning.dk er lukket. Appen: Retskrivningsordbogen er fjernet fra alle Appstores. Det er åbenbart slut med forkortelsen “TF” (og en del andre forkortelser). Det varer dog lidt, inden det slår igennem i Wordfeud, da den elektroniske udgave af Retskrivningsordbogen først er færdig i foråret 2013, så det tyder jo ikke på nogen opdatering af Wordfeud lige her og nu. Du kan udtrykke din respekt for “TF” på denne side: “RIP TF“. Til gengæld er der en masse andre nye forkortelser, der skal læres: “BA”, “BS”, “MF”, “MEP” er nu med i en sådan form, at de kommer med i Wordfeud, hvis de nuværende kriterier anvendes. En anden ændring betyder, at alle såkaldte “initialforkortelser” nu både kan skrives med både store og små bogstaver. Det betyder at “ATP”, “BNP” og mange flere kommer til at ligge indenfor de kriterier, som Wordfeud bruger i øjeblikket til godkendelse af forkortelser. Det vil nok blive et problem, da der er temmelig mange af dem, så vi forventer, at man i forbindelse med en opdatering vil ændre kriterierne for forkortelser. Endelig er “YT” også blevet “lovliggjort”, så gem på dine “Y”-er; de bliver nemmere at lægge ned.

Apropos bøger: 2. oplag af vores bog “Vind i Wordfeud” er i nu i julehandelen, og kan købes online her: “Køb Vind i Wordfeud fra Turbineforlaget“.

Andre nyheder: Ny Danmarksrekord i Wordfeud. Ny ordliste: Powerord. Ny side: ”Spørg om ordene“.