Dagens Wordfeud ord er “BEL”

“BEL” er opkaldt efter Graham Bell og bruges blandt andet som et mål for relativ lydstyrke eller lyddæmpning. Imidlertid slog betegnelsen ikke rigtigt igennem, før han fandt ud af, at man kunne dividere med 10 og så kalde det hele for “DECIBEL”, som i øvrigt også er et gyldigt ord, og som er meget mere mundret end “BEL”, som let kan forveksles med det der uden om ærte. Herefter gik det stærkt med udbredelsen, og man kan i dag ikke købe en hovedtelefon, uden at blive bombarderet med en større pose “DECIBEL”. Forkortelsen hedder “dB”, men da det er med et stort bogstav, er det ikke gyldigt i Wordfeud; ligesom i øvrigt “Hz”, der er opkaldt efter en Hr. Hertz.

Hvis vi skal være helt præcise, så er “BEL” en logaritmisk måleenhed, som udtrykker forholdet af en fysisk størrelse relativt til et specificeret eller underforstået referenceniveau. Hvis du vil læse mere og se formlerne, så står der mere på WikiPedia

Ord fra Wordfeud ordlisten. I dag er ordet "BEL", som i daglig tale kaldes "DECIBEL"

Graham Bell