Hvorfor snyder nogle mennesker i Wordfeud

Videnskab.dk har i dag en meget interessant artikel om, hvorfor nogen mennesker snyder i Wordfeud, og i andre spil. Artiklen, som er skrevet af Andreas Lieberoth, Ph. D. studerende i Psykologi, gennemgår de forskellige typer behov, der kan resultere i snydeadfærd. Konklusionen er, at det ofte er “de svage” i en bestemt sammenhæng, der snyder, og at det ofte er mænd. Snyd er dog ikke uden omkostninger for behovstilfredsstillelsen: ”Snyd kan så afgjort afhjælpe de sværeste udfordringer, så man kan komme videre i sit spil. Men vedholdende snyd vil hurtigt lede ind i kedsomheds-feltet – for de fleste”.

Skribenten opsummerer: ”Skulle man sige noget om WordFeud-snyderne, kunne det altså være at de over en kam på et tidspunkt har følt sig lidt for pressede af spillet, har været nysgerrige over snyde-muligheden, har (haft) brug for at hævde sig intellektuelt, og/eller er typen der føler skadefryd når de tæver vennerne i Wordfeud”

Læs hele artiklen på Videnskab.dk.