Dagens Wordfeud ord 14. maj 2012 er “PRS”

“PRS” bruges som uautoriseret forkortelse for “prinsesse” og “pris”; derudover kunne det være ejefald af “PR”, som kan bruges til at få en hest til at stoppe ligesom “PRR”. Det kunne også være flertal eller genitiv af “PR”, som kan betyde “Public Relations” og som godt kan staves med små bogstaver, men vi har jo også “CV”, som ikke kan skrives i flertal eller i bydeform ved at slaske et “S” på i enden. Så for at gøre en cirkulær historie rund: Vi ved ikke, hvad det betyder, vi synes det er et grimt ord, men det virker i Wordfeud. Hvis noget af læserne har et bud på, hvad det betyder, så skriv det ind herunder eller skriv på vores Facebook-side.

4 tanker om "Dagens Wordfeud ord 14. maj 2012 er “PRS”"

 1. Her kan jeg så ikke lade være med at tænke at i og med at PR eren forkortelse af Public RelationS, så kan der ikke sættes flertals S på, da det allerede er der. Altså betyder PRS – Public Relations’s???

  • Hej Christian

   Tak for svaret. Jeg har da også altid brugt “public relation” med et “S” bagved, fordi det virker mest naturligt. Man kan have “Public Relations”=”Flere Relationer til offentligheden” men ikke have “Public Relation”=”En Relation til offentligheden”. Nu prøvede jeg så at slå “public relation” op i “Den danske ordbog”, og de skriver at “public relation” er entals, og at det hedder “public relations” i flertal. Det er måske derfor man har valgt at indsætte “prs” som et gyldigt ord i Retskrivningsordbogen.

 2. Hej Kristian

  Tak for svaret. Det må vi jo nok bøje os for, men det virker stadig ulogisk. Så vidt jeg kan se af RO, så kan de begge skrives både med stort og småt, begge er forkortelser, begge er navneord, og begge er taget fra engelsk, så de burde opføre sig ens. PR-PRS-PREN, CV-CVS-CVET eller med apostroffer eller bindestreg. Tror lige jeg lægger en kommentar om dette ved RO. Det er jo før set, at de har en lille fejl :-)

  Mvh FeudMaster

 3. PR er forkortelsen for public relations, men udover at være en forkortelse er ordet også optaget som navneord i Retskrivningsordbogen. Derfor gælder genitiv-formen PRS også – selvom den ser spøjs ud.

  CV er i øvrigt også optaget som navneord, men her skal alle bøjningsformer have apostrof (fx cv’et) og derfor kan de ikke spilles i Wordfeud.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>