Dagens ord fra Wordfeud listen 13. maj er “TFS”

“TF” er jo som bekendt et gyldigt ord, der står for “Teknisk Forberedelseseksamen”, men hvad betyder så “TFS”, og hvorfor kan man så ikke også skrive “HHS” og “HFS”, og det kan man ikke. “TFS” er også almindeligt anerkendt i Wordfeud og andre spil, som “Tak For Spillet”, men det er det jo nok heller ikke, da “ILM” som “I Lige Måde” ikke virker. Så vi er lidt på bar bund. Det kan være “Tidsskrift for skatter og afgifter” eller “Toyota Financial Service” eller “Tidsskrift for Sprogforskning”: Hvis der er nogen, der ved hvad det er, så skriv svaret herunder. “TFS” virker i hvert til fald.

Opdatering 10. november 2012. “TF” er udgået i den nye Retskrivningsordbog fra november 2012, så både “TF” og “TFS” forsvinder fra Wordfeud, hvis Wordfeud beslutter at gå over til den nye ordbog.

8 tanker om "Dagens ord fra Wordfeud listen 13. maj er “TFS”"

 1. Måske er jeg lidt sent ude, men stødte for 1. Gang på “tfs” idag. Er det ikke et pc-udtryk. Team foundation server?
  Mvh Britta

  • Nej, det er for søgt. I disse forkortelses-tider, kan man finde en gyldig fortolkning for enhver bogstavkombination, men da det er Dansk Sprognævn og ikke os IT-nørder, der afgør gyldigheden af et givent ord, så tror jeg vi må sige: “Nej, det er ikke et pc-udtryk i denne sammenhæng”. I øvrigt optræder det i databasen som ejeform af “TF”, så der er ingen tvivl om, at det hører til “TF”.

 2. Ovenstående link giver en forklaring men det undrer mig at denne forkortelse virker, mens mange andre meget almindelige forkortelser er uacceptable.

 3. TFS kan vel ikke være ejefald af Teknisk Forberedelseseksamen?
  Synes jeres side om forklaringer af ord er yderst underholdende :-) )))

  • Glæder mig, Rebecca. Tak for rosen.

   Der er endnu ikke nogen, der er kommet med et 100% sikkert svar på, hvad “TFS” (eller “PRS”) betyder. Vi hælder stadig mest til, at begge ordene er blevet fejlrubriceret af Dansk Sproghævn, og så har fået lov til at få et “S” sat på sig. Igen så er det jo underligt, at “TF” får lov til at have et “S”, når “HF” ikke får lov til det, men jo, du kan meget vel have ret.

 4. Modeblad er et sammensat navneord, og det er ikke alle der godkende i Wordfeud eller i skriftligt dansk. “Modeblad” duer ikke men “Modejournal” gør.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>