Forkortelser i Wordfeud

Vi får mange spørgsmål om, hvilke forkortelser, der virker i Wordfeud. Svaret fremgår af siden om Wordfeud Ordbogen. Det er kun forkortelser, der skrives med små bogstaver og som ikke kræver specialtegn, som fungerer i Wordfeud.

Nogle eksempler på forkortelser, der ikke virker

“ca.” virker ikke, da det kræver punktum.

“Hz” virker ikke, da det indeholder et stort bogstav

“a/s” virker ikke, da det indeholder et “/”

“a-våben” virker ikke, da det indeholder et “-”

Du kan finde forkortelserne på vores ordlister over ord med 2 bogstaver og ord med 3 bogstaver. Der findes også forkortelser med 4 bogstaver, men vi ved ikke hvor mange; en af dem er “HDTV”.

Problemet med forkortelser er, at man kun kan afgøre om et ord er en forkortelse, ved at slå det op på nettet, og så læse om det. Det kan ikke afgøres ud fra bogstaverne alene. Man kunne godt få den formodning, at det er ord med udelukkende konsonanter, der er forkortelser, men det er ikke rigtigt. For eksempel er “CAD” og “CAM” forkortelser.