Dagens Wordfeud Ord 7. maj 2012 er “CIF”

Hvad er en “CIF” for en. Det er selvfølgelig en forkortelse, hvilket forklarer hvorfor du aldrig har set en af dem på gaden. “CIF” står for “Cost, Insurance, Freight”. “Jamen det er jo engelsk”, siger du så. Tja, men dem er der jo en del af i Wordfeud i forvejen. Ordet betyder, at sælger sørger for omkostninger, forsikring og fragt for en vare frem til at den er ved modtageren, og det er jo rart for modtageren. Det er meget bedre end “FOB”, som ikke har noget med “FOBI” at gøre. “FOB” betyder “Free on Board”. Her sørger sælger kun for omkostninger m.m. indtil varen er ombord på et skib, og så må køberen betale resten. Så når du skal ned og købe mælk lidt senere i dag, så forlang at få det leveret “CIF”, så du ikke selv skal bære det hele hjem, og lad dig ikke spise af med “FOB” uden at få at vide, hvor skibet ligger.