Dagens Wordfeud opgave 22. april 2012

Du er bagud 253-286, din modstander har lige spillet “DEJE” og der er 33 bogstaver tilbage i posen. Hvad spiller du her? Svar herunder eller på vores Facebookside.

Advarsel. Det er altså en af de svære, så tænk dig godt om.

Dagens opgave i Wordfeud

En nem løsning er at skrive “HI”/”HA” i TL feltet i højre øverste hjørne til 28 point, men som du kan se på stillingen, så er det en god spiller, vi spiller med. Så bør det undre, at vedkommende lige har spillet “DEJE” til sølle 9 point. Læg også mærke til, at “X” ikke er spillet endnu, og at der er 3 “L”-er tilbage i spillet. Så en sandsynlig forklaring på det uskyldige “DEJE” er, at modstanderen også har et “L” og lægger op til at spille “LIX”/”EX” til forfærdeligt mange point igennem TL til venstre i næste træk (54 point for at være præcis). Da vi yderligere har det sidste “H”, så haster det ikke så meget med at skrive “HI”/”HA”, i forhold til, at vi står til at aflevere 54 point til venstre. Det bedste svar er derfor nok “KIT”, som dels giver lidt point, dels bevarer den enlige vokal på hånden (som i øvrigt passer godt sammen med de tilbageblivende konsonanter) og dels giver os chancen for at spille “HA”/”HI” i næste træk, hvis ikke modstanderen blokerer med “LI”/”LA”. Læg mærke til, at vi har det sidste “H”. Bjarke Østergaard valgte at lave blokaden og blev derfor dagens løser. Tak for alle svarene.

Opgaven er også et godt eksempel på, at snydeprogrammer ikke er 6 kroner, 6 øre, eller 6 potter pis (gammelt værdimål) værd. Ethvert snydeprogram ville have spille “HI”/”HA” uden at blinke (hvis der ikke er noget endnu bedre), og det er en stor fejl, da manglende opmærksomhed på det defensive aspekt koster over 50 point, og man kan i mange tilfælde spille “H”-et senere.

En tanke om "Dagens Wordfeud opgave 22. april 2012"

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>