Dagens Wordfeud ord 4. april 2012: “MØF”

Ordet stammer, ifølge ordbogen, udelukkende fra en artikel i Information i 1954, hvor en oversergent på en motortorpedobåd er citeret for at have udtalt: “Ingen er død af møf endnu”, så det må jo siges at være ret tyndt dokumenteret, men det betyder i hvert fald “tyk og kvalm luft, som opstår, hvis man starter en forbrændingsmotor af diesel-typen i et område, hvor der bor en større forsamling af militærpersoner under utilstrækkelige badeforhold”, og så er det jo hurtigere at sige “MØF”.

I den nye Retskrivningsordbog 2012 har man ændret ordet til et verbum: “AT MØFFE”, som betyder at skubbe sig frem og “MØF” bliver så bydeform af det i stedet for; vi er lidt kede af, at den gamle betydning forsvinder, men “Sådan er det”, som man siger i Folketinget.