Kan man lave et “låst” Wordfeud-spil?

En bruger sendte et spil ind med følgende udseende:

Wordfeud. Kan man lave et låst spil, så spillet blokerer i starten eller kan man altid skrive videre?

og spørgsmålet var: Kan man komme videre fra denne situation, og svaret er, at det kan man faktisk godt. Man kan skrive “PCB” vandret eller lodret og en læser foreslog også ordet “TOPCHEF”. Man kan faktisk også skrive “COGNACGLAS” gennem “CG”, men det er der jo så ikke bogstaver nok til på en enkelt hånd. Spørgsmålet er nu, om der findes eksempler på, at spillet kan “låse” fra starten, så man ikke kan komme videre.

Vi satte simulatoren til at undersøge det, og efter at have gennemtygget 4966 gyldige kombinationer med 2×2 bogstaver var konklusionen, at man altid kan komme videre. For sjov prøvede vi også samtlige 64491 gyldige kombinationer af 3×3 bogstaver igennem og svaret var det samme. Der findes ikke symmetriske “låste” situationer i starten af et Wordfeud-spil, så tænk bare videre.

Se også vores “lås-op” side: Lås op for låste felter.